Skip to content
Verbouwen of verhuizen? Dutch Search Awards

Eigen affiliate netwerk starten of niet

Het is een trend aan het worden. Veel bekende merken starten een eigen affiliate netwerk en stoppen hun campagnes bij de bekende netwerken zoals TradeTracker en Awin (voorheen Zanox). Het volledig in eigen beheer nemen van de affliate campagne biedt ze veel voordelen. Maar waarom doen ze dit en is het mogelijk ook voor jouw interessant? Graag zet ik de kansen voor je uiteen en bied ik je een test aan om te kijken wat interessant voor jou is.

Nog niet actief met affiliate marketing?
Increase heeft veel ervaring in het opzetten en optimaliseren van rendement gedreven affiliate campagnes. Wij brengen eerst de situatie van de klant in kaart en starten een pitch onder de diverse netwerken. Hierna werken we een roadmap uit vanwaar we structureel de campagne uitbreiden en verbeteren. Dus ook als je nog geen affiliate campagnes hebt ondersteunen we je graag. Neem contact op om eens vrijblijvend te sparren.

Voordelen van werken met een bekend netwerk

De bekende affiliate netwerken in Nederland zijn netwerken zoals TradeTracker, Daisycon en Awin. Deze partijen bieden zeker nog toegevoegde waarde in veel gevallen. Een aantal zaken op een rij.

  • De netwerken hebben een enorme pool aan publishers aangesloten. Hier kan je direct mee aan de gang.
  • Accountmanagers van de netwerken kunnen je ondersteunen (alhoewel onze eigen ervaring is dat je hier wel bovenop moet zitten, een goed bureau biedt altijd nog meerwaarde)
  • Het opstarten van een campagne bij een dergelijk netwerk is laagdrempelig.

Voordelen van een eigen affiliate netwerk

  • Geen netwerk vergoeding voor een ‘tussenpartij’ wat een hogere vergoeding voor publishers betekent.
  • Eén netwerk waarin je alle publisher beheert.
  • Volledig zelf bepalen welke cookietijd je hanteert zodat je publishers eerlijk vergoed. Bij de bekende netwerken is dit nogal eens een twistpunt, immers hoe langer de cookietijd hier meer ook zij verdienen.
  • Persoonlijker contact en sneller schakelen met publishers.
  • Meer controle over welke software gebruikt wordt voor optimale tracking. De tracking en optimalisatie opties bij de bekende netwerken zijn beperkt. Een white label tool zoals Performance Horizon biedt veel meer opties.

Wanneer is een eigen netwerk interessant?

Of een eigen netwerk interessant is hangt sterk af van de omvang van je campagne, de doelstellingen en je ambities. Draai je een kleinschalige campagne die waarschijnlijk zo blijft, dan ben je waarschijnlijk beter af bij een bestaan netwerk. Groeit de omzet en zijn de ambities groot, dan kan het opzetten van een eigen netwerk een enorme boost geven aan je affiliate campagnes.

Verbouwen of verhuizen? Doe de test!

Heb je al een affiliate campagne draaien bij één van de bekende netwerken en wil je weten of het interessant is om een eigen campagne te starten? Doe dan de test. Wij rekenen voor je uit wat je mogelijkheden zijn en waar je kansen liggen.

Start de test