Skip to content
Meer conversie uit YouTube Dutch Search Awards

YouTube videokijker remarketen

In april 2017 is er een nieuwe feature uitgerold in AdWords. Dankzij deze feature is het nu mogelijk om iedereen die jouw video’s bekijkt op YouTube te retargeten in search-, shopping- of displaycampagnes.

Prospecting via YouTube

Deze functie is erg interessant voor bedrijven die veel videocontent op YouTube hebben staan en daar meer uit willen halen. Daarnaast is dit ook zeker een reden voor bedrijven om te starten met videocontent.

YouTube kan nu, nog meer dan voorheen, als rendabel prospecting kanaal ingezet worden. Met videocontent spreek je wellicht een andere doelgroep aan. Hierna kan je deze mensen opnieuw benaderen als ze zoeken in Google, met shopping advertenties of via het display netwerk van Google.

YouTube koppelen aan AdWords

Om gebruik te maken van deze functie moet jouw YouTube-account verbonden zijn met het AdWords advertentieaccount. Dit kan je doen bij de accountinstellingen van jouw AdWords-account.
Klik onder ‘Gekoppelde accounts’ op ‘YouTube’ en voeg een kanaal toe. Je moet deze koppeling dan nog wel goedkeuren in YouTube.

Doelgroep toevoegen

Om gebruik te maken van deze nieuwe functie voeg je een doelgroep toe naan jouw AdWords-account. Wanneer je bent ingelogd in AdWords kan je aan de linkerkant van jouw browser, onder ‘Gedeelde bibliotheek’ kiezen voor doelgroepen.

Als je een nieuwe lijst voor remarketing toevoegd, kies dan voor ‘YouTube-gebruikers’. Je hebt nu veel verschillende mogelijkheden om doelgroepen aan te maken vanuit YouTube. Zo kan je iedereen die een video bekeek toevoegen aan de lijst, maar bijvoorbeeld ook alleen de abonnees.  Heb jij productspecifieke video’s voor jouw webshop gemaakt? Maak dan doelgroepen aan per bekeken video, zodat je deze mensen kan retargeten met het product waar ze geïnteresseerd in zijn.

Net als doelgroepen in Analytics, kan je de duur van het lidmaatschap bepalen. Dit kan tot een max van 540 dagen. Vraag jezelf hierbij af: hoe lang is het relevant om deze mensen opnieuw te benaderen? Je kan ervoor kiezen om de doelgroep alvast te vullen met gebruikers van de afgelopen 30 dagen, waardoor je direct aan de slag kan met de doelgroep.

Toepassen

Nu je één of meerdere doelgroepen hebt aangemaakt met YouTube-gebruikers, kan je deze gaan gebruiken in AdWords. Je kan ervoor kiezen om specifieke advertentieteksten te tonen aan deze doelgroepen door nieuwe advertentiegroepen toe te voegen en deze doelgroep te targeten.

Je kan de doelgroep ook toevoegen aan bestaande campagnes en advertentiegroepen en een bodaanpassing in te stellen. Hiermee gaan je biedingen omhoog of omlaag voor de doelgroep. Wanneer de doelgroep relevant is voor jouw aanbod, is de kans groter op conversie en ben je naar verwachting bereid meer te betalen voor deze bezoekers.

Eerste resultaten

Onze eerste ervaringen met deze nieuwe remarketinglijsten zijn zeer positief. De toepassing ervan bij één van onze klanten laat zien dat deze doelgroep een CTR heeft die 10 procentpunten hoger ligt dan het campagne-gemiddelde en kosten per conversie die 33,3% lager liggen.

Heb jij al interessante data uit deze nieuwe feature van Google gehaald, of wil je hiermee aan de slag? Neem dan contact op via tibbe@increase.nl.