UX design

Een website of webshop valt of staat met de ervaring van gebruikers. Hiermee is UX design de basis voor goede performance en hoge conversie. De specialisten ontwikkelen succesvolle UX designs.

DSC00016

Wat is UX design?

Hoe zorg je ervoor dat je product perfect aansluit bij het doel van je gebruikers? Bij het creëren en verbeteren van de gebruikerservaring komt User Experience design om de hoek kijken. Wij ontwikkelen maatwerk UX design op basis van vooraf uitgewerkte wireframes. Door ons digital marketing DNA denken we bij het design ook altijd aan hoe deze bijdraagt aan groei via digital marketing kanalen.

Het doel van onze UX designers is om de gebruiker de beste beleving te geven. Iedere gebruiker komt met een doel naar een website, webshop of applicatie en je wilt dat de gebruiker eenvoudig en snel vindt wat hij zoekt. UX design draagt actief bij aan een betere website door de gebruiker centraal te stellen en een nieuwe website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te ontwerpen. UX richt zich grofweg op de volgende onderdelen:

 1. Weten wie je gebruikers zijn.
 2. Perfecte balans vinden tussen behoeften van gebruiker en bedrijf.
 3. Interactie mogelijk maken tussen gebruiker en digitale producten.
 4. Informatie toegankelijk & logisch aanbieden.
Inspelen op de gebruikerservaring van bezoekers

Continu blijven monitoren

UX design wordt ingezet om de gebruikerservaring van een nieuw digitaal product optimaal te maken. Maar een goede user experience is nooit klaar. Trends en behoeftes veranderen en gebruikers zijn niet op zoek naar dezelfde ervaring. Om deze reden speelt UX ook een belangrijke rol bij het redesign van bestaande websites en webshops.

DSC00920

Doel

Waarom is het zo belangrijk dat je website, -shop of applicatie gebruiksvriendelijk is? UX heeft een aantal belangrijke voordelen

 • Hogere conversie en meer sales & leads
  Je wilt gebruikers zo snel en simpel mogelijk hun doel laten bereiken. Een gebruiker die niet kan vinden wat hij zoekt, haakt nou eenmaal af. Een goede gebruikerservaring zorgt ervoor dat je gebruiker van A naar B komt zonder tegen problemen aan te lopen.
 • Betere organische vindbaarheid
  Relevante oplossingen bieden draagt ook bij aan de organische vindbaarheid. De ranking van websites wordt namelijk voor een deel bepaald door de gebruikerservaring. Klikken je bezoekers bijvoorbeeld snel weg? Deze hoge bouncerate heeft een negatieve invloed op je SEO.
 • Hogere klanttevredenheid
  Tevreden klanten leveren meer terugkerende en nieuwe klanten op. Een tevreden klant onthoudt je website en keert eerder terug in de toekomst. Daarnaast converteren nieuwe klanten zich eerder als de klanttevredenheid van je website, -shop of applicatie hoog is.
 • Efficiënter
  Een gebruiksvriendelijk product zorgt voor minder vragen van gebruikers en ook de foutenlast gaat omlaag. Het is duidelijk hoe je de website moet gebruiken en hoe een gebruiker van A naar B gaat. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het beantwoorden van vragen en klachten.

Increase focust uitsluitend op concept en design. We doen geen technische ontwikkeling, hiervoor werken we met partners. Door ons te focussen op waar we goed in zijn, leveren we high-end producten die de basis leggen voor een succesvolle e-commerce strategie of Leadgeneratie strategie.

Hulp nodig bij UX & design?

Gebruikerservaring van je website of webshop verbeteren en je conversie verhogen?