Local SEO

Bijna 50% van alle online zoekopdrachten is gebaseerd op lokaal gerichte zoekintenties. Met local SEO zorgen wij er voor dat jij met de juiste pagina op de juiste plek wordt vertoond.

kantoor-overleg

Wat is local SEO?

Local of lokale SEO is een manier van zoekmachine optimalisatie, maar dan specifiek gericht op een locatie (bv. een stad, regio, provincie of land). Het inspelen op deze lokale zoekopdrachten zorgt voor een verhoogde relevantie, wat vervolgens kan zorgen voor meer sessies en conversies.

seo - local seo

Hoe werkt local SEO?

Hoe werken deze lokale zoekopdrachten precies? Stel: je woont in Amersfoort en zoekt een loodgieter om je lekkende kraan te herstellen. Het overgrote deel van de zoekers zal dan ‘loodgieter’ intikken. Aangezien Google steeds relevantere resultaten wil tonen, gebruiken ze vaker de locatie (via 4G of wifi) van de gebruiker. Ben jij een loodgieter in Amersfoort en heb jij je website geoptimaliseerd? Dan is de kans groot dat jouw website tevoorschijn komt bij de resultaten van deze zoekopdracht.

Lokale SEO-resultaten kun je ook beïnvloeden door het aanmaken van specifieke landingspagina’s voor andere locaties. Ben je bijvoorbeeld niet alleen werkzaam in Amersfoort, maar ook in Utrecht? Maak hier dan een specifieke pagina voor aan op je website. Let wel op dat de content relevant blijft.

Local SEO strategie samengevat

De specialisten van Increase ontwikkelen een passende strategie rondom de 3 belangrijkste pijlers van lokale vindbaarheid.

1. Local Business Structured Data

Met een schematische opmaak geef je zoekmachines extra informatie over de inhoud van je pagina. Door deze structured data kunnen zoekmachines een zoekopdracht makkelijker koppelen aan jouw relevante pagina. Voor lokale SEO kun je het beste gebruik maken van de Local Business opmaak.

2. Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (of Google My Business) is een tool van Google om meer informatie te verstrekken over jouw bedrijf. Deze informatie komt vervolgens naar voren in de zoekresultaten. Je kunt volledig gratis een GMB-account aanmaken. Je hebt de mogelijkheid om je bedrijfsnaam, foto’s, adresgegevens en specialiteiten te vermelden. Deze informatie wordt getoond bij gerelateerde zoekopdrachten. Denk aan zoekopdrachten met je bedrijfsnaam, maar ook bij zoekopdrachten die gaan over de diensten die jouw bedrijf levert. Je kunt je GMB-profiel optimaliseren om je lokale vindbaarheid te verbeteren en bij bepaalde zoektermen naar voren te komen.

3. Local linkbuilding

Autoriteit is de derde belangrijke pijler voor het verbeteren van je lokale vindbaarheid. Met behulp van lokale linkbuilding werk je aan je autoriteit en lokale bekendheid. Hoe zet je linkbuilding lokaal in? Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwsbericht in de lokale (online) krant of het sponsoren van een plaatselijke sportclub. Ook kun je samenwerken met andere winkels of bedrijven en (lokale) links realiseren dankzij persberichten hierover. Deze lokale publiciteit zorgt voor extra relevantie en merkbekendheid in de regio. Een win-win situatie dus voor lokale SEO.

Voor wie is local SEO interessant?

Is het voor jouw bedrijf interessant om een lokale zoekmachine optimalisatie strategie uit te werken? Local SEO is interessant voor de volgende partijen:

  • Een lokale ondernemer met een lokale afzetmarkt.
  • Een keten met vestigingen door het hele land of meerdere landen. Het bekende merk wordt dan gecombineerd met een lokale strategie. Het kan hier gaan om bedrijven in allerlei branches en sectoren. Denk bijvoorbeeld aan retail, ketens van kappers, schoonheidssalons en makelaars.
  • Een merk wat zijn producten verkoopt bij lokale retailers.

Wat kun je van Increase verwachten?

  • Unieke local SEO strategieën als onderdeel van je totale strategie
  • Duidelijke SEO forecast met jouw potentiële groei
  • Maandelijkse rapportages van rankings en KPI’s
  • Heldere roadmap voor continue focus op groei
  • Ontzorging van alle SEO onderdelen: content, techniek en autoriteit
  • Award-winning trackrecord met hoogwaardige SEO strategieën
  • Onze ‘meer dan groei’ filosofie in alles verweven: altijd een stapje verder, 100% betrouwbaar en ondernemend samenwerken

Local SEO inzetten?

Wij bedenken en implementeren de local SEO strategie die jou nog verder laat groeien.

sea-overleg