Digital PR

Verbeter je naamsbekendheid en de autoriteit van je website met een perfect linkprofiel. Met digital PR kunnen wij ervoor zorgen dat jij meer zichtbaarheid genereert.

digital-meeting

Wat is digital PR?

Bij digital PR zorg je ervoor dat je persactiviteiten online op orde zijn. Denk hierbij aan het genereren van publiciteit door het schrijven van nieuwswaardige artikelen die geplaatst worden op waardevolle sites. Het doel hiervan is om meer traffic, leads of zichtbaarheid te creëren. Dit alles draagt bij aan de online autoriteit van je website.

Het digital PR-proces

Voordat wij aan de slag gaan met het schrijven van een nieuwswaardig artikel, moet bepaald worden wanneer het artikel nieuwswaardig is. Dit doen we door samen met jou een brainstorm in te plannen om op zoek te gaan naar het juiste onderwerp. Vervolgens doen we onderzoek naar het gekozen onderwerp, waarbij we op zoek gaan naar een betrouwbaar en valide onderzoek waar we het nieuwsartikel op kunnen baseren. Als laatste wordt dan daadwerkelijk het artikel geschreven en genereren we backlinks om het linkprofiel van jouw site te verbeteren.

seo-digital-pr

Wanneer is een onderwerp nieuwswaardig?

In de onderzoeksfase gaan we de scope van het onderzoek bepalen en bepalen we de kaders van het digital PR-plan. De betrouwbaarheid en validiteit van het onderzoek is hierin belangrijk, omdat dit bepalend is voor de nieuwswaardigheid van het artikel. Dit is noodzakelijk om een betrouwbaar artikel te publiceren. Als er geen betrouwbare informatie uit het onderzoek naar boven komt, is het onderwerp niet nieuwswaardig genoeg.

Digital PR en linkbuilding

Wanneer een artikel wordt gepubliceerd en is opgepakt door de media, benaderen wij de media om links te plaatsen naar het oorspronkelijke artikel. Namelijk het artikel dat is gepubliceerd op jouw website. Hiermee draagt het artikel bij aan jouw kwalitatieve linkbuilding en aan een betere vindbaarheid van jouw website.

Beginnen met digital PR, maar weet je niet hoe?

Wj helpen jou met digital PR. Van strategie tot operationele uitvoering.

seo-overleg