Google Shopping & Performance Max

Google Shopping is voor webshops de grootste bron voor kwalitatieve en converterende traffic waarmee je zo snel mogelijk wil maximaliseren en op trends wil inspelen. Performance Max is een vervolgstap hierop. Onze specialisten behoren tot de top van de markt en hebben deze kennis in huis.

sea-overleg

High performance Google Shopping

Het SEA team van Increase loopt vooruit op de markt met haar Google Shopping strategieën. We behoren tot de high-performers bij Google en weten exact hoe we jouw campagnes maximaal laten renderen We werken op het snijpunt van Smart Shopping, handmatige shopping en Performance Max. We raken hiermee altijd de juiste snaar. We implementeren maatwerk groei strategieën met focus op ROAS, marges en rendement.

Start met de basis

Wanneer je gaat starten met Google Shopping, dan is er één ding het belangrijkst: een Google Shopping-feed waarin alle informatie over je producten staat, zoals een afbeelding en de voorraad. De feed verandert mee wanneer er wisselingen zijn in de prijzen of het assortiment. Zo’n feed moet aan bepaalde eisen voldoen, namelijk dat er bepaalde attributen vereist zijn. Denk hierbij aan een unieke productcode, productnaam, foto, beschrijving, link naar de landingspagina, link naar de hoofdafbeelding en natuurlijk de prijs en beschikbaarheid van het product. Lees meer over feedmanagement.

google shopping funnel_v2

Google Shopping in de funnel

Bij het inzetten van Google Shopping hoef je er niet vanuit te gaan dat het alleen maar relevant is om in te zetten in de onderkant van de funnel. Ook in het oriëntatieproces van de doelgroep is het interessant om Shopping-campagnes op te zetten. Het geeft potentiële klanten een zetje om dieper de funnel in te gaan en uiteindelijk dat laatste zetje te geven om een bestelling te plaatsen. In combinatie met de andere digital marketing facetten, zoals Social Advertising en SEO, zorg je er sowieso voor dat je in het gehele beslissingsproces zichtbaar bent bij je doelgroep. Onze Shopping specialisten kunnen jou hier specialistisch advies over geven.

Een Shopping-strategie op maat?

Bij Increase kunnen wij jou helpen bij het implementeren van een haalbare Shopping-strategie om in korte tijd mooie successen te behalen. Advies nodig of vrijblijvend sparren? Onze specialisten staan klaar om jouw Shopping-strategie een boost te geven.

kantoor-increase-slimster