Test

De overstap van Leaped naar Increase

In de huidige arbeidsmarkt is het moeilijk om aan een baan te komen als je weinig ervaring hebt en als pas afgestudeerde ergens aan de slag wilt. Je hebt de juiste werkervaring nodig en het liefst ook nog een opleiding in de juiste richting. Een partij die tussen het afronden van een opleiding en een junior functie in zit is dan geen overbodige luxe. Leaped stoomt pas afgestudeerde young professionals klaar door middel van een traineeship om zich te ontwikkelen binnen de online marketingwereld en biedt ze het opstapje dat nodig is om in het werkveld aan de slag te gaan. Zo is Lotte van Lopik in oktober 2021 gestart bij Leaped met het traineeship voor online marketeers. In dit blog vertelt Lotte over haar ervaring en de overstap naar Increase.

Leaped

Leaped is ontstaan door de grote vraag vanuit de arbeidsmarkt naar online marketeers met minimaal twee jaar werkervaring. Bij Leaped volg je een traineeship van 24 maanden om aan die werkervaring te komen.

De eerste periode van het traineeship staat in het teken van de zogeheten bootcamp, waarin je verschillende trainingen volgt over SEA, SEO, E-mail, Social media en UX. In deze periode gaan docenten uit het werkveld dieper in op de betreffende stof. Verder is het mogelijk om te sparren met andere trainees. Samen kun je elkaar beter maken als marketeer én als mens. Na de bootcamp is het tijd om daadwerkelijk het werkveld in te gaan.

De recruiters van Leaped gooien lijntjes uit om een klaargestoomde young professional, zoals ik, aan een opdracht te helpen. Doordat Leaped al een connectie had met Increase, namelijk doordat Robin Veerman ook al ruim 1,5 jaar in dienst is, heeft Leaped wederom raak geschoten. Increase kwam hierdoor op mijn pad, doordat zij de kwaliteiten van de trainee koppelen aan een bedrijf. Zo vonden ze Increase goed bij mij passen.

Increase

Leaped is positief over Increase, maar de trainee maakt uiteindelijk de definitieve keuze. Ik koos uiteindelijk, na een aantal prettige sollicitatiegesprekken, voor Increase, vanwege de vele kennis en kunde bij het bureau. Ik krijg bij Increase de kans om mezelf verder te ontwikkelen. Sinds begin oktober 2022 ben ik dan ook gestart in de functie van SEA specialist.

Increase organiseert regelmatig kennissessies met het hele team, gezellige borrels, teamavonden en uitjes. Dit zijn ideale gelegenheden om je nieuwe collega’s te leren kennen. Zo werd ik eind augustus al uitgenodigd om de jaarlijkse BBQ bij te wonen. Ik vond dit een prettige manier om betrokken te worden bij het team en laat ook zien hoe Increase omgaat met nieuwe collega’s.

Sinds mijn start in september heb ik de eerste stappen als SEA specialist bij Increase al gezet, onder leiding van Wouter Schut, Head of SEA. Het traject is zorgvuldig opgebouwd en in het begin staan de weken in het teken van het leren kennen van het bedrijf, de collega’s, de werkwijze, de klanten en de werkzaamheden. Twee keer per week duik ik samen met Wouter in de data van verschillende klanten. Een leerzame manier om ‘on-the-job’ de werkzaamheden onder de knie te krijgen. Dit zijn ook momenten waarop ik vragen kan stellen en we steeds een stapje dieper gaan in de werkzaamheden. Ik vind dit een fijne opbouw en merk nu al dat ik kan groeien in de rol van SEA specialist.

Drukke en leerzame periode

Tijdens de bootcamp van Leaped heb ik ontzettend veel geleerd. Het prettige aan Leaped vind ik, dat ze op de hoogte willen blijven van je ontwikkeling nadat je een opdracht hebt gevonden. Maandelijks wordt er gepolsd of ik nog steeds blij ben met mijn keuze om bij Increase te gaan werken en hebben we een één-op-één gesprek over mijn ontwikkeling. Ook worden er nog steeds borrels georganiseerd waar trainees ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

De eerste weken bij Increase zijn voorbij gevlogen en ik merk direct dat ik korte tijd al stappen heb gemaakt. Er wordt ontzettend hard gewerkt, maar alle collega’s blijven behulpzaam en er wordt regelmatig de tijd genomen om mij te ondersteunen. Tot nu toe ben ik erg blij met mijn keuze. De komende tijd ga ik me in meer klanten verdiepen, wat mij de kans biedt om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb er zin in!