Martijn srgb Martijn van Dijk
Managing Partner

Increase en Slimster winnen Friends of Search Award

Zusterbedrijf Slimster is de eerste winnaar van een Friends of Search Award in de categorie ‘Best SEO’. De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Friends of Search-congres in Amsterdam. Door een internationale vakjury is Slimster uitgeroepen tot winnaar. In 2018 hebben beide bedrijven samen ook al een Dutch Search Award voor Beste SEO case gewonnen.

Winnende strategie

De winnende case is op te delen in drie pijlers: een high-end migratie van 30 losse WordPress portals naar het nieuwe Slimster platform. De uitdaging hierbij lag in het snel en efficiënt migreren van duizenden afbeeldingen. Door SEO specialisten en webdevelopers is een script uitgedacht waardoor in één keer alle afbeeldingen perfect geredirect zijn. Hierdoor is traffic uit Google Image Search zelfs met 12% gestegen.

  • Het maatwerk CMS van Slimster is in samenwerking met SEO specialisten volledig opgebouwd, zodat alles wat in het CMS geplaatst wordt direct SEO-optimaal is. Denk hierbij aan elementen zoals content, afbeeldingen, tabellen en structured data. De contentspecialisten hoeven alleen nog maar over goede content na te denken.
  • Kannibaliserende losse pagina’s zijn samengevoegd tot optimaal lange pagina’s. Om dit voor de gebruikers ook goed te laten werken zijn ‘menu-anchors’ waardoor het niet alleen voor zoekmachines optimaal is maar ook voor gebruikers.
  • Increase heeft op strategisch niveau bijgedragen waardoor het contentteam van Slimster efficiënt kon werken aan het implementeren van veel betere content. Samen heeft de aanpak tot een groei geleidt van 420% in organische traffic in ruim een jaar tijd.

Over Friends of Search

Friends of Search is een initiatief van branche-organisaties IAB en DDMA, samen organiseren zij het jaarlijkse Friends of Search-congres. Inmiddels is het congres uitgegroeid tot het grootste searchcongres van de Benelux. De inzendingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke, internationale jury van experts.

Friends-of-Search-2020