Jordan 7 Carlijn Odekerken
Head of Advertising

Bannerwise, de tool voor effectieve advertising banners

Wat is Bannerwise?

Sinds november 2022 werkt Increase met Bannerwise, een tool voor het maken van nog effectievere advertenties voor diverse Social & Display advertising kanalen. Bannerwise kan campagnes nóg verder verbeteren door de gemakkelijke creatie van unieke en huisstijl designs voor Facebook, Display, DV 360 en andere kanalen. 

Ondernemers en marketeers kunnen eenvoudig zelf professionele banners maken met de online tool. De oprichters van Bannerwise zijn gestart met dit initiatief, doordat er op de markt weinig keuze is voor marketeers. Ze hebben de keuze uit onprofessionele tooling óf hoge marketingkosten om een professional in te schakelen. Bannerwise is de oplossing voor hen.

Waarom zou je aan de slag gaan met Bannerwise?

 • Versnelt de creatie van advertenties
  Het kost adverteerders gemiddeld veel tijd om creaties te produceren. Voor degenen die handmatig HTML5, dynamische, in-banner video of andere advertentie-indelingen maken en coderen, is het proces vaak ingewikkeld en tijdrovend. Bannerwise maakt de productie van digitale advertenties eenvoudig, efficiënt en effectief.
 • Schaal de advertentie productie op
  Het schalen van advertenties is een tijdrovende en intensieve activiteit voor designers. Met de unieke formaten die nog steeds blijven groeien is het bijna onmogelijk om handmatig een visueel aantrekkelijke advertentie te maken in elk formaat. Met Bannerwise wordt dit proces vereenvoudigd. 
 • Verhoog de ROI
  Vaak worden advertenties niet heel snel vernieuwd omdat dit veel tijd kost. Hierdoor nemen hun prestaties sneller af en kan dit een negatieve impact hebben op de ROI. Bannerwise maakt het gemakkelijk om advertenties snel te vernieuwen door bijvoorbeeld images of teksten te wijzigen. Hierdoor kan je het hele jaar door snel nieuw advertentiemateriaal maken. 
Afbeelding1

De vele voordelen van Bannerwise

Door gebruik te maken van de tool kunnen we bij Increase het advertentie creatieproces vereenvoudigen. Ook is het eenvoudig om een grote hoeveelheid kwalitatief goed advertentiemateriaal te ontwikkelen die je via deze tool kunt afstemmen op het advertentiekanaal en platform. De voornaamste voordelen van het gebruik van Bannerwise:

 1. Bannerwise ondersteunt creatie van HTML5 advertising banners en de mogelijkheid om gemakkelijk veel varianten te ontwikkelen. Dit geeft Increase de optie om met veel varianten te testen binnen o.a. DV 360 en zo learnings en optimalisaties te kunnen toepassen in de campagnes. Na het maken van één standaard template is het mogelijk om met enkel het aanpassen van teksten en/of images heel efficiënt meerdere varianten worden gecreëerd. Dit soort learnings zijn heel waardevol binnen (ongoing) campagnes.
 2. Bannerwise geeft de mogelijkheid om DPR campagnes vorm te geven volgens de merkrichtlijnen en huisstijl. Alle advertenties zullen hierdoor beter aansluiten bij het merk en er visueel veel aantrekkelijker uitzien. Deze advertenties zullen meer opvallen tussen de DPR advertenties van concurrentie, die de ‘standaard’ vormgeving van Facebook/Instagram en Display hebben.
 3. Je kunt gemakkelijk A/B testen. Nadat je één standaard template hebt gemaakt kan je door enkel teksten en/of images aan te passen heel efficiënt meerdere varianten creëren. Benieuwd welke CTA het beste werkt? Na 5 minuten heb je twee varianten en kan je deze in je campagnes testen.

Benieuwd naar wat Bannerwise en Increase voor jou kunnen betekenen?

De Advertising Specialisten van Increase helpen je graag verder. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

advertising-uitleg