Nena Berix
Content & E-mail Marketing Specialist

Contentkalender: wat is het belang en hoe gebruik je hem?

Ieder jaar is het weer lastig om nieuwe content te maken. Met de start van 2022 delen wij dan ook een handige contentkalender. Met een contentkalender kun je een plan maken die leidend is voor jouw content marketing. De kalender biedt een overzichtelijk geheel van belangrijke dagen en grappige inhakers waarmee jij jouw social media kanalen met onder andere organische content kunt vullen. 

Contentkalender voor een integraal marketingplan

Een contentkalender is niet alleen handig om een houvast te hebben voor organische content. Het wordt daarnaast ook makkelijker om online campagnes en offline activiteiten aan elkaar te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan Valentijnsdag. Dit is een belangrijk moment in het jaar waarop we onze lover in het zonnetje zetten. Bied je nou met jouw bedrijf een product aan die een campagne vereist voor deze feestdag? Dan kun je met de contentkalender hier naartoe werken en een crossmediale campagne opzetten, die zowel offline als online (betaald én onbetaald) jouw product in de loop naar Valentijnsdag onder de aandacht brengt. Zo wordt de contentkalender gebruikt door verschillende disciplines met een gezamenlijk doel – jouw product op alle kanalen en op ieder vlak onder de aandacht brengen op bepaalde momenten.

Inhaakdagen gebruiken? Verplaats je in jouw doelgroep

Naast dat een contentkalender handig is voor het overzicht van campagnes, is het ook een manier om bereik te genereren bij jouw doelgroep. Door je als bedrijf zijnde te verplaatsen in de doelgroep die je wilt aanspreken, krijg je eenvoudig de aandacht van potentiële klanten wanneer je inspeelt op belangrijke of grappige inhaakdagen. Dit hangt samen met het overtuigingsprincipe ‘liking’ uit mijn eerdere blog over gedragsbeïnvloeding. Naast dat het slim is om je in je doelgroep te verplaatsen, is het ook slim om te kijken naar wat je als merk wilt uitstralen. Kies dan ook passende inhakers, zodat je niet content deelt om content te delen.

Download de contentkalender en ga aan de slag met jouw content marketing! 

Increase contentkalender

Heb je vragen over hoe jij de contentkalender het beste kunt gebruiken of ben je benieuwd naar hoe wij de contentkalender inzetten? Of heb je hulp nodig bij het bedenken van content voor op jouw kanalen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.