EmptyName 1 Maud Boomsma
Advertising Specialist

Event: De toekomst van Digital Audio

Recentelijk hebben onze Advertising specialisten deelgenomen aan het exclusieve Digital Audio event ‘Hoe klinkt de toekomst van Digital Audio?’ in Hilversum, georganiseerd door TRKKN in samenwerking met Talpa Network en Google. Tijdens het event werd de nadruk gelegd op de verschillende mogelijkheden om Digital Audio effectief te adverteren, met behulp van Google Display en Video 360.

Wie is TRKKN

TRKKN is een internationaal georiënteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in Cloud & Marketing technologie. TRKKN is officiële reseller van het Google Marketing Platform (GMP), waardoor ze Google producten kunnen aanbieden aan hun klanten, waaronder Increase.

Advertentieruimte Talpa Network voor digital audio & AI-audio creaties

Talpa Network mocht het event aftrappen met een presentatie over het aanbod aan advertentieruimte voor digitale audio. Talpa biedt een groot aanbod hiervoor, doordat er veel verschillende labels onder het merk vallen. Daarnaast was het creëren van AI gegenereerde audio creaties een onderdeel van de presentatie. Door AI in te zetten is het maken van een audio commercial veel eenvoudiger geworden. Deze functionaliteit, ‘text to speech’, maakt het onder andere mogelijk om audio advertenties dynamisch te maken en op te schalen.

TRKKN: inkoop van digital audio advertentieruimte

Tijdens de presentatie van TRKKN werd besproken welke verschillende publishers beschikbaar zijn voor de inkoop van advertentieruimte. Zo kwamen o.a. Deezer, Spotify, Adswizz & Targetspot voorbij. Via deze publishers kun je verschillende doelgroepen bereiken en je audio creatie hierop aanpassen/personaliseren. Ook werd ingezoomd op het belang van audio in het dagelijks leven (met o.a. sonos) en de groei die Nederland doormaakt in digitale audio.

Google: Digital Audio inkopen

Afsluitend liet een Google vertegenwoordiger zien hoe je Digital Audio kunt inkopen en opzetten in CM 360 en DV 360. Ze gaf uitgebreide informatie over de diverse mogelijkheden en liet ons resultaten zien door middel van een use case.

Digital Audio kan de perfecte aanvulling zijn op een Advertising strategie. Onze advertising specialisten kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden van Digital Audio voor jouw merk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.