Loes srgb Loes Sluis
Head of Customer Performance

Google Grants

Increase werkt al enkele jaren voor Nationaal Fonds Kinderhulp. We ondersteunen dit doel graag door onze werkzaamheden tegen sterk gereduceerd tarief aan te bieden. Ook afgelopen zomer heeft Increase weer geholpen bij de Zomerpret campagne. Deze campagne speelt in om het feit dat voor veel kinderen de zomervakantie helemaal niet zo vanzelf sprekend is.

Naast helpen bij de digitale strategie beheren we ook operationeel de AdWords campagnes bij dit soort Campagnes. Hiervoor biedt Google de zogenaamde Google Grants. Waar Google normaliter van adverteerders verwacht dat ze betalen voor de klikken op advertenties binnen Google. Bieden ze Non Profit organisaties in Nederland de mogelijkheid tot het inzetten van ‘’gratis’’ advertentiebudget.

Gratis meer bezoekers naar jouw websites

Als goed doel of charitatieve instelling kom je in aanmerking voor de € 9.300 euro budget per maand ($10.000), als je in het bezit bent van een van volgende beschikkingen:

 • Techsoup account
 • Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
 • Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI)
 • Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)
Schermafbeelding-2018-06-26-om-14.52.32

Meer donaties en minder kosten?

Sinds 1 januari 2018 zijn er een aantal essentiële wijzigingen geweest binnen het beleid van Google Grants. Wij zien dat veel adverteerders hiervan niet goed of niet goed genoeg op de hoogte zijn. Denk hierbij o.a. aan:

 • Er is geen maximum bid meer
 • Single keywords zijn niet meer toegestaan
 • De kwaliteitsscore van de zoekwoorden moet hoger zijn dan 3.

Dit betekent dus dat je met meer zorg naar de kwaliteit van je AdWords account moet kijken als goed doel. Maak je al gebruik van Google Ad Grants en wil jij de kwaliteit van jouw Google Grants account verbeteren, om zo $10.000 gratis advertentiebudget effectiever in te zetten?

Increase helpt je vrijblijvend met een eenmalige check van je account, voor het gebruik van Google Grants is het noodzakelijk dat je je houdt aan bepaalde instellingen maar ook richtlijnen. Waarop het behoudt van je account uiteindelijk wordt afgerekend.

“Wist je dat de CTR binnen je account minimaal 5% moet zijn?’’

Wil je soms meer dan alleen Google Grants, maar wel tegen een Grants tarief? Dat kan! Increase hanteert voor Non Profit organisaties een Grants tarief, hiermee zetten we ons in voor verantwoord ondernemen. Kinderhulp helpen we nu met:

 • Facebook / Instagram campagnes
 • Data analyse uit Google Analytics
 • Het rapporteren en inzichtelijk maken van offline media.
 • Inkoop van radio campagnes
 • Een team met experts die zich inzet voor het realiseren van de donatie doelstellingen.

Vooral op Facebook zijn de resultaten groot. Er is veel interesse vanuit diverse doelgroepen om bij te dragen aan dit maatschappelijke probleem. We merken dit altijd terug in het grote aantal likes, shares en reacties onder advertenties.

Schermafbeelding-2018-06-26-om-14.55.31

Welke mogelijkheden zijn er voor jou?

Werk je voor een goed doel en wil je ook eens sparren over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, we gaan graag het gesprek met je aan.

DSC00349